CLUBBLAD


Start’85-2.0
Van de bestuurstafel.

Start ’85 maakt een doorstart ………..!!

Met pijn in ons hart hebben we in 2012 het laatste nummer van het destijds erg bekende ZAMC clubblad Start’85 vol geschreven. Liefst 27 jaar verscheen, 3 of 4x maal per jaar, telkens ca. 52 pagina’s, ons veelgeprezen full color clubblad vol met nieuws, wedstrijd verslagen, foto’s en activiteiten -agenda’s. Het was telkens weer een feestje om ons professioneel ogende clubblad onder je neus geschoven te krijgen. En toch werd besloten te stoppen.

Het idee om te stoppen werd voornamelijk ingegeven door het vele werk wat het kost om een dergelijk “drukwerkje” keer op keer te laten verschijnen. Een heel begrijpelijk argument, want jazeker het klopt, het is veel werk om al die pagina’s zinvol vol te schrijven, keer op keer op keer…..

Om de vele ZAMC leden toch met enige regelmaat van clubnieuws te voorzien werd overgegaan  tot het versturen van een Nieuwsbrief, digitaal wel te verstaan. Van 2012 tot en met 2015 werd met grote regelmaat een keurige Nieuwsbrief toegestuurd en ook deze brief zag er prima uit én vervulde de belangrijke rol in de informatievoorziening naar de leden en relaties. Toch stopte ook deze “productie” eind 2015.

Daarna was het oorverdovend stil met die informatie verstrekking. Natuurlijk, het bestuur verstuurde soms een mail, maar dat was meer bedoeld één bepaald onderwerp onder de aandacht te brengen.
Er ontstond dus een periode van géén tot minimale informatievoorziening. Natuurlijk kon je naar de ZAMC site gaan, maar dat is voor velen toch niet de oplossing.
Wie zijn oor goed te luister legde beluisterde hier en daar toch ook wel het gemis van goede en vooral noodzakelijke communicatie  tussen de leden onderling en informatieverstrekking. Immers een clubblad is hét medium om alle leden van de club te informeren over wat er speelt binnen de vereniging. Die informatie kan gaan over allerhande actuele ZAMC zaken, maar ook zijn er heel veel  gewone, leuke, dagelijkse zaken die de revue kunnen passeren. Het houdt de club “bij elkaar” !

De oplossing lag al een poosje te wachten om op een geschikt moment “uit de kast“ te komen.
Het is nl. geen geheim dat er nog een “harde kern” is bij de club die (groot) voorstander is van communicatie via een clubblad. Maar wanneer is het dan een geschikt moment om de doorstart te maken, want even voor de goede orde; de afgelopen jaren zijn erg drukke jaren geweest met diverse top-trialwedstrijden, ( b.v. EK-2017 en WK-2019 ) maar ook gewoon elk jaar een drukke wedstrijdkalender met heel veel toer, off road, enduro, trial en VMC geweld. Dat was dus nog niet het geschikte moment.  En de laatste tijd weer de uitbreiding van het clubgebouw…….

NU is het moment daar !  Overleg met bestuur volgde, een financieel plaatje gemaakt, en vervolgens groen licht gegeven. Yes, we gaan weer een clubblad maken. Sterker nog, we hebben hem al gemaakt ! Hier is het dan; de wedergeboorte van Start’85 nieuwe stijl of wel digitaal.
We noemen hem: Start’85 – 2.0 en wensen hem een lang en gezond leven.
Wij hopen dat u en de club er veel genoegen aan beleven.
START '85 2.0 Editie-1
START '85 2.0 Editie-2
START '85 2.0 Editie-3

Een club waar jij je thuis voelt !


Contact